מאמרים
-
מתנות מהבנקים???
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר1 הצבעות2 פוסטים61 צפיות -
ניהול יומיומי של העסק
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר0 הצבעות1 פוסטים13 צפיות
פוסטים אחרונים
-
@אידלמן-מימון-נדל-ן
מעניין מה שכתבת, אבל שים לב:
בשנת 2024 חמשת הבנקים הגדולים רשמו רווח נקי של כ־30 מיליארד ש"ח (!) עלייה של כ- 10% לעומת 2023,
עיקר הגידול הגיע מהריביות הגבוהות שהם גובים על ההלוואות, בזמן שעל פיקדונות הלקוחות הם נותנים ריבית זעומה,
אז מצד אחד הם "מפנקים" אותנו במניה או בהודעה חיובית על פריים, אבל בפועל זה קצת כמו לזרוק עצם כדי שנחשוב שאכפת להם…
-
אירועי הימים האחרונים בבנק שלי הציפו שאלה מעניינת: האם הבנקים אכן מתחילים לפנק את הלקוחות שלהם?
הכל התחיל בסקר מפתיע מהבנק שלי. השאלה הייתה פשוטה: "האם תעדיף לקבל 100 ש"ח במזומן, או שתי מניות של הבנק?" התשובה נראתה לי ברורה מאליה. רק לאחר שבחרתי, גיליתי שזה לא היה סקר, אלא פשוט העברה של שתי מניות לחשבון שלי. התשובה נראתה לי ברורה מאליה. רק לאחר שבחרתי, גיליתי שזה לא היה סקר, אלא פשוט העברה של שתי מניות לחשבון שלי.
יומיים לאחר מכן, הגיעה הצהרה מבנק לאומי: "הורדנו את ריבית הפריים." מבט מהיר על האותיות הקטנות הבהיר שאין כאן שום הטבה ממשית, אלא רק מסר מרומז שהם מעריכים כי הריבית תרד בחודש הקרוב.
שני המקרים הללו מעלים תהייה: האם הבנקים מנסים להשקיט את הזעם הציבורי סביב רווחי השיא שלהם? נראה שהם הבינו שהפתעה קטנה, משהו שהלקוח לא ציפה לו, שווה הרבה יותר מכל הטבה אחרת. העובדה שלמתנה הזו יש ערך מועט, או שהיא שווה אפילו פחות מהעמלה החודשית, היא כבר פחות חשובה. מספיק לגרום ללקוח להרגיש שהוא קיבל משהו, כדי שהוא ירגיש פחות מקופח...
נושאים אחרונים
נושאי מערכת
פורום טו ביזנס – למי?
העסק האחרון שהצטרף
מיזמים עסקיים חדשים
איגוד העסקים החרדי פועל לחבר בין בעלי עסקים מהקהילה החרדית, להגביר השפעה, ולפתוח הזדמנויות עסקיות חדשות.
הצטרפות לאיגוד מאפשרת לך להשתלב ביזמות עסקיות, לקבל מידע ולהרחיב את מעגלי ההכרות העסקית.
הפרופיל העסקי האחרון בפורום
אירועים קרובים
נטען תוכן...