💡 להערות, הצעות ושאלות לשיפור הפורום 🙏
דילוג לתוכן

כלים, ניהול וצמיחה עסקית

מרכז הידע המקיף של הפורום לכל בעל עסק – ייעוץ, תפעול, טכנולוגיה, עובדים, השראה, שיווק, רגולציה, מימון ועוד. מקום לשאלות, מדריכים, התייעצויות וניסיון משותף של חברי הקהילה בניהול העסק שלך.

49 נושאים 95 פוסטים

קטגוריות משנה

• תכנים שנותנים רוח גבית לעסק: השראה, מוטיבציה, סיפורי הצלחה, סטארט-אפים, יוזמות מעניינות, פיתוח רעיונות והזדמנויות עסקיות.

4 10
    4 נושאים
    10 פוסטים
    קונטרול פיננסיק
    כמה פעמים מצאתם את עצמכם דוחים שיחת טלפון ללקוח, רק כי הייתם צריכים להזכיר לו שהחשבונית שלו כבר מזמן עברה את ה"שוטף פלוס"? בעלי עסקים רבים משקיעים אנרגיה מטורפת בשיווק, במכירות ובמתן שירות מושלם. אבל כשמגיע הרגע לקבל את התמורה, פתאום משהו נתקע. התחושה של "לא נעים לי ללחוץ" או הפחד לפגוע במערכת היחסים עם הלקוח גורמים לכך שמיליוני שקלים של עסקים קטנים ובינוניים פשוט "שוכבים" בחוץ. התוצאה? חנק תזרימי, מתח נפשי ועסק שעובד קשה אבל לא רואה את הכסף בבנק. גבייה אפקטיבית היא לא "ללחוץ על הלקוח" – היא פשוט חלק מניהול תקין. הנה 3 כללי ברזל שיעזרו לכם לשפר את הגבייה בעסק כבר מהחודש הקרוב: הפרדת רשויות: אל תהיו גם המוכרים וגם הגובים זהו כשל מובנה. קשה מאוד לנהל שיחת מכירה חמה, או להעניק שירות מכל הלב, ובאותה נשימה לדרוש תשלום על חוב פתוח. הלקוח מרגיש את הדיסוננס, ואתם מרגישים מבוכה. הפתרון: צרו פונקציה נפרדת לגבייה. זה יכול להיות שותף, אסיסטנט, או שירות קונטרול פיננסי חיצוני. כשמישהו אחר פונה בשם העסק (למשל: "שלום, מדבר שלמה ממחלקת הגבייה של..."), השיחה הופכת מיד לעניינית, מקצועית ונטולת רגשות. תאמו ציפיות מראש (ולא בדיעבד) רוב בעיות הגבייה נולדות בגלל חוסר בהירות ברגע סגירת העסקה. אם תנאי התשלום לא הוגדרו במדויק, אל תופתעו שהלקוח לוקח את הזמן. הפתרון: אל תתביישו לדבר על כסף בסגירת החוזה. הגדירו מועד תשלום מדויק, אמצעי תשלום מועדף (הוראת קבע/אשראי/העברה) וסנקציה על איחור. כשהכללים ברורים מהרגע הראשון, אין מקום ל"אי הבנות". הפכו את הגבייה לתהליך אוטומטי ושיטתי גבייה לא יכולה להתבצע "כשנזכרים" או כשהבנק מתקשר להודיע על חריגה. היא חייבת להיות סיסטם קבוע. הפתרון: הגדירו ימים קבועים בחודש שמוקדשים אך ורק למעקב אחר חשבוניות פתוחות. השתמשו בתזכורות אוטומטיות במייל או ב-SMS כמה ימים לפני מועד הפירעון וביום הפירעון עצמו. לקוח שיודע שיש מערכת שעוקבת אחריו, יטה לשלם בזמן. שורה התחתונה: הכסף שהרווחתם ביושר שייך לעסק שלכם. גבייה מסודרת לא מבריחה לקוחות – היא משדרת רצינות, מקצועיות ועוצמה עסקית. איך נראה מערך הגבייה אצלכם בעסק? אתם מנהלים אותו בעצמכם או שחררתם את צוואר הבקבוק הזה למישהו אחר? שתפו בתגובות. אם אתם צריכים ניהול גביה מקצועי בהתאמה אישית לעסק שלכם צרו איתנו קשר ctrl6086@gmail.com
  • המלצות, סקירות והתייעצויות על כלים טכנולוגיים: תוכנות, ציוד משרדי, אבטחת מידע, מערכות ניהול, אוטומציות, פלטפורמות אינטרנט, מקורות מידע.

6 15
    6 נושאים
    15 פוסטים
    ה
    הוזכר כאן שכיום אנו נמצאים בדור של אנשים שאין להם זמן לשבת ולקרוא עיתונים והפרסום שהכי עובד זה דרך מודעות רחוב שאז אנשים פשוט נחשפים למודעה ו****רציתי להוכיח זאת שהרי המודעות רחוב נגד חוק הגיוס שפורסם מאות פעמים אכן עשו את הפרסום באופן חזק מאד וזה הצליח לשכנע את כל הציבור ללחום בכל העוצמה כנגד חוק הגיוס כפי דעתם של רוב ככל הרבנים אשר כידוע כמעט כולם מתנגדים לחוק הגיוס ועל כל פנים המודעות הצליחו להשפיע על דעת הקהל באופן של מאה אחוז השפעה וזה פשוט עזר עד שהגענו למצב היום שעקב הלחץ הציבורי החזק שנוצר גם בעקבות המודעות רחוב שיידחה החוק הגיוס ועכשיו שהתחילה המלחמה באיראן חוק הגיוס נקבר קבורת חמור והכל בזכות דעת הציבור שלוחמים נגד חוק הגיוס שזה כידוע חוק שמד של חמישים אחוז השם ירחם וזה הכל גם על ידי המודעות שהתפרסמו תמידין כסדרן בכל הריכוזי הציבור החרדי******
  • הכול על שיווק ופרסום לעסק: יח"צ, פרסום, מכירה, שיווק דיגיטלי, קידום בגוגל וברשתות, נראות ברשת, בניית משפך שיווקי וטכניקות מכירה.

20 25
    20 נושאים
    25 פוסטים
    סלע יפהס
    ה AI משבש את הכל. ואולי זו הזדמנות לאחרונה התפרסמו ידיעות על כך שחברות הטכנולוגיה הגדולות מתגאות בכמות העובדים שהן מפטרות ומחליפות ב-AI בשם ההתייעלות. ה-AI כאן והוא לא מתכוון לעצור... נתקלתי במחקר שטוען שכ-50% מהתכנים שאנו רואים היום נכתבים על ידי AI. חמישים אחוז!! התחושה שלי שחלק גדול מהסרטונים שאני נתקל בהם נוצרו באמצעות AI. לא רק כמות התכנים תעלה משמעותית. גם הקושי להבדיל מהו אמיתי ומהו פייק. הקושי הזה ילך ויתעצם מאוד מהר ויחייב אותנו זהירות יתר. אם תמונה שווה אלף מילים, כמה שווה סרטון פייק? זה דורש מאיתנו תמיד להטיל ספק לגבי מה שאנחנו רואים ושומעים ועל מי אנחנו סומכים. יש כיום כלים שמציעים ליוצרי תוכן ליצור אווטארים (שכפול וידאו וקול של עצמם או יצירת אווטרים מוכנים) ובאמצעות פרומפט, ליצור סרטוני וידאו. קל. בלי לחשוב יותר מידי. בלי להתאמץ, בלי לוקיישן, בלי מצלמה ומיקרופון, בלי להזיע מתחת לתאורה, בלי להשקיע זמן עריכה. אני לא אומר שיצירת סרטוני וידאו באמצעות AI היא דבר רע. אולי זה העתיד. אני משתמש במודלים ליצירת וידאו מידי פעם כדי ליצור סרטוני memes. כשהכול נראה כל כך אמיתי אבל בפועל פייק מוחלט, אנחנו נדרשים לחדד את החושים ולהגדיר מחדש את נושא האמון (Trust). אני חושב שההזדמנות ביצירת תוכן תמיד הייתה ליצור משהו ייחודי ושונה. כשכולם נוהרים ליצירת סרטוני אינסטנט עם AI, אני חוזר ל"אנלוגי". בשבועות האחרונים התחלתי בניסוי: אני מפרסם כמעט בכל יום בכל הערוצים החברתיים שלי, סרטון וידאו קצר בליווי תובנה קטנה (הכל בנושאי אימייל מרקטינג, עבירוּת, מערכות דיוור וכו'). כמובן שהסרטונים נוצרו "כמו פעם", ללא שימוש ב-AI. זה אני האמיתי. אני חשבתי, תכננתי, צילמתי, הזעתי, ערכתי והגשתי… אפשר לראות חלק מהסרטונים האחרונים כאן. אבל AI לא נעדר מתהליך היצירה שלי. הוא עוזר לי בתהליכי יצירת תוכן - תרגום, שכתוב, איתור פערי תוכן, סיכום תכנים ו-content repurposing (יצירת תוכן חדש מתכנים קיימים, או הפיכת פיסת תוכן מסוג אחד לסוג אחר) ועוד. ידידי Joe Pulizzi, שבזכותו אנחנו משתמשים במונח Content Marketing טוען שבעוד כ-3 עד 5 שנים ה-AI ישנה משמעותית את השיווק, יצירת התוכן ואופן בניית הקהל, באופן כה עמוק, עד כדי כך שהכללים שלפיהם שיחקנו עד עתה כבר לא יחולו. ה-AI מאיים לשנות גם אותנו. כיום האלגוריתם רק "מחליט" לאיזה תוכן כל אחד מאיתנו ייחשף. מה יהיה בעתיד (הלא רחוק)? קשה לי להאמין שבקרוב AI יחליף או ישבש את העבודה של אינסטלטורים, גננים, שפים במסעדות, או של אנשים שיוצרים חוויות ייחודיות, כגון סיורי אוכל בשווקים. יוצרי תוכן יכולים לשלב חוויות פיזיות ומוחשיות, ש-AI יתקשה או לא יוכל לספק. כמו למשל - קהילות מאז שהרשת החברתית נכנסה לחיינו, נדמה שרבים כל כך בודדים כל כך. אני מאמין גדול בכוחן של קהילות. לאחרונה קראתי (האזנתי) ליותר מ-10 ספרים שנכתבו על הנושא ואף התנעתי מהלך של הקמת קהילה. גם פה הלכתי נגד הזרם. לא קבוצת פייסבוק, לא קבוצת ווטסאפ, אלא פלטפורמת קהילה ייחודית שלא תלויה בחסדי מטא (החברה האם של פייסבוק ושל ווטסאפ) ושות'. זו הזדמנות להזמין אותך (אם לא עשית זאת עד עכשיו), להצטרף אל הקהילה שלי עבירוּת עברית - קהילת למידה ודיון בנושא אימייל מרקטינג בכלל ועבירות אימיילים בפרט. הקהילה כוללת מרחב שיחה גם בכל הנושאים העוטפים: שיווק, תוכן, אי-קומרס, מערכות דיוור ואוטומציה ועוד. מה מעסיק אותך בימים אלה? מזמין אותך להגיב בקהילה. שבוע טוב. סלע
  • שאלות ונושאים פיננסיים: ניהול תקציב, השקעות בעסק, ביטוחים, קרנות, שוק ההון לעסקים, הנהלת חשבונות, תכנון פיננסי, גיוס מימון ממשקיעים ועוד.

8 21
    8 נושאים
    21 פוסטים
    אלי 0א
    @חני-מרנשטיין כן אשמח לשמוע כקוסמטיקאית עם קליניקה פרטית מה תועלת יכולה להביא לגופים גדולים
  • שאלות ודיונים על ניהול עובדים, גיוס, ניהול צוותים, חלוקת תפקידים, אווירה ארגונית, חוזים, תגמול, קידום פנימי ועוד.

4 9
    4 נושאים
    9 פוסטים
    Y
    בוקר טוב! גייסו אצלינו כמה עובדים חדשים, וכמובן, לוקח להם זמן להיכנס לעבודה, ללמוד איך עושים דברים, ניאונסים וכו', יש התלבטות האם ללכת על כיוון של הכשרה בתשלום - יש כמה שהציעו את השירות הזה, או לתת להם ללמוד תוך כדי עבודה... זה כמובן יקר - אבל החשש הוא שגם אחרי ההכשרה - את הניאונסים אין איך לקלוט, ואצלינו זה חשוב - למישהו יש ניסיון עם זה?
  • כל מה שקשור לתפקוד השוטף של העסק: ניהול פרויקטים, ניהול זמן והתייעלות, רכישות, תהליכי עבודה, ניהול ידע, תקשורת עם לקוחות ועוד.

3 5
    3 נושאים
    5 פוסטים
    Y
    @אידלמן-מימון-נדל-ן מעניין מה שכתבת, אבל שים לב: בשנת 2024 חמשת הבנקים הגדולים רשמו רווח נקי של כ־30 מיליארד ש"ח (!) עלייה של כ- 10% לעומת 2023, עיקר הגידול הגיע מהריביות הגבוהות שהם גובים על ההלוואות, בזמן שעל פיקדונות הלקוחות הם נותנים ריבית זעומה, אז מצד אחד הם "מפנקים" אותנו במניה או בהודעה חיובית על פריים, אבל בפועל זה קצת כמו לזרוק עצם כדי שנחשוב שאכפת להם…
  • שאלות וקבלת החלטות בניהול העסק – ייעוץ מקצועי, דילמות בניהול כללי, בחירת אסטרטגיה, בניית תכנית עסקית, גיוס מימון, או כל שאלה עסקית כללית.

3 9
    3 נושאים
    9 פוסטים
    קונטרול פיננסיק
    כל מטפל ומנהל קליניקה מכיר את התחושה הזו: הטיפולים מסתיימים, אבל יום העבודה ממש לא. מתחיל סבב של תיאום תורים, הודעות תזכורת למטופלים, מעקב אחר תשלומים שנדחו, הפקת קבלות וארגון התיקים הרפואיים. כשאחוז ניכר מהזמן והאנרגיה מוקדש לתפעול השוטף, נשארת פחות אנרגיה למענה הטיפולי עצמו – שלא לדבר על פיתוח והרחבת הקליניקה. מערכת CRM ייעודית משנה את כל התמונה: ️ סדר מלא ביומן: ניהול תורים חכם ומניעת כפילויות, כך שכל לו"ז הקליניקה גלוי ומורגן ברגע אחד. ️ צמצום ביטולים (No-Shows): שליחת תזכורות אוטומטיות שמשאירות את המטופלים בלולאה ומפחיתות משמעותית ביטולים של הרגע האחרון. ️ תיק מטופל דיגיטלי ומאובטח: ריכוז כל היסטוריית הטיפולים, המסמכים והערות במקום אחד בטוח, נגיש ודיסקרטי. ️ שליטה פיננסית מקצה לקצה: מעקב פשוט אחר גבייה, חיבור קל לסליקה והפקת מסמכים חשבונאיים בלחיצת כפתור. מערכת ניהול נכונה היא לא עוד "הוצאה" – היא כלי עבודה שחוסך עשרות שעות בחודש, מונע הפסדים כספיים ומעניק למטופלים שירות ברמה הגבוהה ביותר. אינכם חייבים להמשיך להיאבק בטבלאות ובפתקים. היכנסו עכשיו והתחילו לנהל את הקליניקה בצורה תקינה, מסודרת ומקצועית: התחילו לנהל בקלות – לחצו כאן https://mye-kontrol.wuaze.com/
  • מרכז הידע המקיף של הפורום לכל בעל עסק – ייעוץ, תפעול, טכנולוגיה, עובדים, השראה, שיווק, רגולציה, מימון ועוד. מקום לשאלות, מדריכים, התייעצויות וניסיון משותף של חברי הקהילה בניהול העסק שלך.

1 1
    1 נושאים
    1 פוסטים
    מנהלA
    בס"ד עלו כמה הדרכות לערוץ היוטיוב של הפורום - מצגות, בהמשך יעלו עוד. קישור לערוץ סרטונים ראשונים: דיפ וורק איפה הכסף בקרוב תעלה מערכת הדרכות עסקית ייחודית לחברי הפורום הפעילים- טו- ביזנסקול - פרטים בהמשך. אם אתם רוצים לתת הדרכה ואתם מאסטרים בתחום העיסוק שלכם, או לדבר יחד עם נושאים עסקיים שיתנו תועלת לחברים, שיועלו למערכת הדרכות הוידאו - אתם מוזמנים לפנות למייל בחתימה. להשתמע! https://www.youtube.com/watch?v=aWS3F0MNZ7o

פוסטים אחרונים

נושאים אחרונים

נושאי מערכת

פורום טו ביזנס – למי?

העסק האחרון שהצטרף

מיזמים עסקיים חדשים

איגוד העסקים החרדי פועל לחבר בין בעלי עסקים מהקהילה החרדית, להגביר השפעה, ולפתוח הזדמנויות עסקיות חדשות.

הצטרפות לאיגוד מאפשרת לך להשתלב ביזמות עסקיות, לקבל מידע ולהרחיב את מעגלי ההכרות העסקית.

הפרופיל העסקי האחרון בפורום

אירועים קרובים

נטען תוכן...