ה AI משבש את הכל. ואולי זו הזדמנות
לאחרונה התפרסמו ידיעות על כך שחברות הטכנולוגיה הגדולות מתגאות בכמות העובדים שהן מפטרות ומחליפות ב-AI בשם ההתייעלות.
ה-AI כאן והוא לא מתכוון לעצור...
נתקלתי במחקר שטוען שכ-50% מהתכנים שאנו רואים היום נכתבים על ידי AI. חמישים אחוז!!
התחושה שלי שחלק גדול מהסרטונים שאני נתקל בהם נוצרו באמצעות AI.
לא רק כמות התכנים תעלה משמעותית. גם הקושי להבדיל מהו אמיתי ומהו פייק. הקושי הזה ילך ויתעצם מאוד מהר ויחייב אותנו זהירות יתר.
אם תמונה שווה אלף מילים, כמה שווה סרטון פייק?
זה דורש מאיתנו תמיד להטיל ספק לגבי מה שאנחנו רואים ושומעים ועל מי אנחנו סומכים.
יש כיום כלים שמציעים ליוצרי תוכן ליצור אווטארים (שכפול וידאו וקול של עצמם או יצירת אווטרים מוכנים) ובאמצעות פרומפט, ליצור סרטוני וידאו.
קל. בלי לחשוב יותר מידי. בלי להתאמץ, בלי לוקיישן, בלי מצלמה ומיקרופון, בלי להזיע מתחת לתאורה, בלי להשקיע זמן עריכה.
אני לא אומר שיצירת סרטוני וידאו באמצעות AI היא דבר רע. אולי זה העתיד.
אני משתמש במודלים ליצירת וידאו מידי פעם כדי ליצור סרטוני memes.
כשהכול נראה כל כך אמיתי אבל בפועל פייק מוחלט, אנחנו נדרשים לחדד את החושים ולהגדיר מחדש את נושא האמון (Trust).
אני חושב שההזדמנות ביצירת תוכן תמיד הייתה ליצור משהו ייחודי ושונה. כשכולם נוהרים ליצירת סרטוני אינסטנט עם AI, אני חוזר ל"אנלוגי".
בשבועות האחרונים התחלתי בניסוי: אני מפרסם כמעט בכל יום בכל הערוצים החברתיים שלי, סרטון וידאו קצר בליווי תובנה קטנה (הכל בנושאי אימייל מרקטינג, עבירוּת, מערכות דיוור וכו').
כמובן שהסרטונים נוצרו "כמו פעם", ללא שימוש ב-AI. זה אני האמיתי. אני חשבתי, תכננתי, צילמתי, הזעתי, ערכתי והגשתי…
אפשר לראות חלק מהסרטונים האחרונים כאן.
אבל AI לא נעדר מתהליך היצירה שלי. הוא עוזר לי בתהליכי יצירת תוכן - תרגום, שכתוב, איתור פערי תוכן, סיכום תכנים ו-content repurposing (יצירת תוכן חדש מתכנים קיימים, או הפיכת פיסת תוכן מסוג אחד לסוג אחר) ועוד.
ידידי Joe Pulizzi, שבזכותו אנחנו משתמשים במונח Content Marketing טוען שבעוד כ-3 עד 5 שנים ה-AI ישנה משמעותית את השיווק, יצירת התוכן ואופן בניית הקהל, באופן כה עמוק, עד כדי כך שהכללים שלפיהם שיחקנו עד עתה כבר לא יחולו.
ה-AI מאיים לשנות גם אותנו. כיום האלגוריתם רק "מחליט" לאיזה תוכן כל אחד מאיתנו ייחשף. מה יהיה בעתיד (הלא רחוק)?
קשה לי להאמין שבקרוב AI יחליף או ישבש את העבודה של אינסטלטורים, גננים, שפים במסעדות, או של אנשים שיוצרים חוויות ייחודיות, כגון סיורי אוכל בשווקים. יוצרי תוכן יכולים לשלב חוויות פיזיות ומוחשיות, ש-AI יתקשה או לא יוכל לספק.
כמו למשל - קהילות
מאז שהרשת החברתית נכנסה לחיינו, נדמה שרבים כל כך בודדים כל כך.
אני מאמין גדול בכוחן של קהילות. לאחרונה קראתי (האזנתי) ליותר מ-10 ספרים שנכתבו על הנושא ואף התנעתי מהלך של הקמת קהילה.
גם פה הלכתי נגד הזרם. לא קבוצת פייסבוק, לא קבוצת ווטסאפ, אלא פלטפורמת קהילה ייחודית שלא תלויה בחסדי מטא (החברה האם של פייסבוק ושל ווטסאפ) ושות'.
זו הזדמנות להזמין אותך (אם לא עשית זאת עד עכשיו), להצטרף אל הקהילה שלי עבירוּת עברית - קהילת למידה ודיון בנושא אימייל מרקטינג בכלל ועבירות אימיילים בפרט. הקהילה כוללת מרחב שיחה גם בכל הנושאים העוטפים: שיווק, תוכן, אי-קומרס, מערכות דיוור ואוטומציה ועוד.
מה מעסיק אותך בימים אלה?
מזמין אותך להגיב בקהילה.
שבוע טוב.
סלע