דיוור במייל
אימייל מרקטינג ועבירות מיילים
-
כשכל הפייק נראה אמיתי אני חוזר לאנלוגי 🎃
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר0 הצבעות1 פוסטים26 צפיות -
כבר לא צעיר , אבל לא מפסיק לחדש ולהפתיע 🙀
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר0 הצבעות1 פוסטים14 צפיות -
0 הצבעות1 פוסטים24 צפיות
-
חיכוך נמוך או חיכוך גבוה? מה עדיף?
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר0 הצבעות1 פוסטים31 צפיות -
🫣האם זה שלא פתחת את האימייל, אומר שלא ראית אותו?
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר0 הצבעות1 פוסטים21 צפיות -
הם ייבשו את הטרארפיק האורגני באינטרנט 🛑4 פתרונות למצב
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר0 הצבעות1 פוסטים15 צפיות -
0 הצבעות1 פוסטים16 צפיות
-
יש כרטיס מועדון? 💳
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר0 הצבעות1 פוסטים15 צפיות -
חדש מג'ימייל 🌻 הסרה בקליק מכל הדיוורים במקום אחד
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר0 הצבעות1 פוסטים14 צפיות -
כשהמדינה שולחת לך פישינג זה מלחיץ
במעקב התעלמות מתוזמן נעוץ נעול הועבר0 הצבעות1 פוסטים14 צפיות
פוסטים אחרונים
-
ה AI משבש את הכל. ואולי זו הזדמנות
לאחרונה התפרסמו ידיעות על כך שחברות הטכנולוגיה הגדולות מתגאות בכמות העובדים שהן מפטרות ומחליפות ב-AI בשם ההתייעלות.
ה-AI כאן והוא לא מתכוון לעצור...
נתקלתי במחקר שטוען שכ-50% מהתכנים שאנו רואים היום נכתבים על ידי AI. חמישים אחוז!!
התחושה שלי שחלק גדול מהסרטונים שאני נתקל בהם נוצרו באמצעות AI.
לא רק כמות התכנים תעלה משמעותית. גם הקושי להבדיל מהו אמיתי ומהו פייק. הקושי הזה ילך ויתעצם מאוד מהר ויחייב אותנו זהירות יתר.
אם תמונה שווה אלף מילים, כמה שווה סרטון פייק?
זה דורש מאיתנו תמיד להטיל ספק לגבי מה שאנחנו רואים ושומעים ועל מי אנחנו סומכים.
יש כיום כלים שמציעים ליוצרי תוכן ליצור אווטארים (שכפול וידאו וקול של עצמם או יצירת אווטרים מוכנים) ובאמצעות פרומפט, ליצור סרטוני וידאו.
קל. בלי לחשוב יותר מידי. בלי להתאמץ, בלי לוקיישן, בלי מצלמה ומיקרופון, בלי להזיע מתחת לתאורה, בלי להשקיע זמן עריכה.
אני לא אומר שיצירת סרטוני וידאו באמצעות AI היא דבר רע. אולי זה העתיד.
אני משתמש במודלים ליצירת וידאו מידי פעם כדי ליצור סרטוני memes.
כשהכול נראה כל כך אמיתי אבל בפועל פייק מוחלט, אנחנו נדרשים לחדד את החושים ולהגדיר מחדש את נושא האמון (Trust).
אני חושב שההזדמנות ביצירת תוכן תמיד הייתה ליצור משהו ייחודי ושונה. כשכולם נוהרים ליצירת סרטוני אינסטנט עם AI, אני חוזר ל"אנלוגי".
בשבועות האחרונים התחלתי בניסוי: אני מפרסם כמעט בכל יום בכל הערוצים החברתיים שלי, סרטון וידאו קצר בליווי תובנה קטנה (הכל בנושאי אימייל מרקטינג, עבירוּת, מערכות דיוור וכו').
כמובן שהסרטונים נוצרו "כמו פעם", ללא שימוש ב-AI. זה אני האמיתי. אני חשבתי, תכננתי, צילמתי, הזעתי, ערכתי והגשתי…
אפשר לראות חלק מהסרטונים האחרונים כאן.
אבל AI לא נעדר מתהליך היצירה שלי. הוא עוזר לי בתהליכי יצירת תוכן - תרגום, שכתוב, איתור פערי תוכן, סיכום תכנים ו-content repurposing (יצירת תוכן חדש מתכנים קיימים, או הפיכת פיסת תוכן מסוג אחד לסוג אחר) ועוד.
ידידי Joe Pulizzi, שבזכותו אנחנו משתמשים במונח Content Marketing טוען שבעוד כ-3 עד 5 שנים ה-AI ישנה משמעותית את השיווק, יצירת התוכן ואופן בניית הקהל, באופן כה עמוק, עד כדי כך שהכללים שלפיהם שיחקנו עד עתה כבר לא יחולו.
ה-AI מאיים לשנות גם אותנו. כיום האלגוריתם רק "מחליט" לאיזה תוכן כל אחד מאיתנו ייחשף. מה יהיה בעתיד (הלא רחוק)?
קשה לי להאמין שבקרוב AI יחליף או ישבש את העבודה של אינסטלטורים, גננים, שפים במסעדות, או של אנשים שיוצרים חוויות ייחודיות, כגון סיורי אוכל בשווקים. יוצרי תוכן יכולים לשלב חוויות פיזיות ומוחשיות, ש-AI יתקשה או לא יוכל לספק.
כמו למשל - קהילות
מאז שהרשת החברתית נכנסה לחיינו, נדמה שרבים כל כך בודדים כל כך.
אני מאמין גדול בכוחן של קהילות. לאחרונה קראתי (האזנתי) ליותר מ-10 ספרים שנכתבו על הנושא ואף התנעתי מהלך של הקמת קהילה.
גם פה הלכתי נגד הזרם. לא קבוצת פייסבוק, לא קבוצת ווטסאפ, אלא פלטפורמת קהילה ייחודית שלא תלויה בחסדי מטא (החברה האם של פייסבוק ושל ווטסאפ) ושות'.
זו הזדמנות להזמין אותך (אם לא עשית זאת עד עכשיו), להצטרף אל הקהילה שלי עבירוּת עברית - קהילת למידה ודיון בנושא אימייל מרקטינג בכלל ועבירות אימיילים בפרט. הקהילה כוללת מרחב שיחה גם בכל הנושאים העוטפים: שיווק, תוכן, אי-קומרס, מערכות דיוור ואוטומציה ועוד.
מה מעסיק אותך בימים אלה?
מזמין אותך להגיב בקהילה.
שבוע טוב.
סלע
-
היי ,
למרות שאימייל מרקטינג נחשב לסבא של השיווק הדיגיטלי, יש סביבו כל כך הרבה שינויים וחידושים...
ערוץ האימייל חגג לאחרונה 54 שנים. למרות שהוא ערוץ ותיק, הוא כל הזמן משתנה, וההגעה לאינבוקס הופכת להיות מאתגרת יותר ויותר.
Gmail, ספקית האימייל הגדולה והמשמעותית, וללא ספק המשמעותית ביותר בישראל, ערכה ועדיין עורכת כמה שינויים המשפיעים גם על משתמשים וגם על מדוורים.הנה כמה מהשינויים בקצרה:
Google Postmaster Tools
החל מ- 30/9/2025 (עוד כמה ימים) Google Postmaster Tools בגירסה הישנה שלו (V1) יפסיק לפעול ויוחלף על ידי הגרסה החדשה (V2).
חדי העין בוודאי שמו לב לכך ששני נתונים הנחשבים משמעותיים: "Domain reputation" / "IP reputation" לא מופיעים בגרסה החדשה.
באופן מפתיע, הם לא יעברו לגרסה החדשה, ולמעשה, החל מעוד כמה ימים מדוורים לא יוכלו יותר לראות יותר את הנתונים האלה.
כמו כן, ה-API שחלק מכלי הניטור משתמשים בו יפסיק לפעול, אך יחזור לפעול בגרסה החדשה, לקראת סוף השנה.שינויים (שוב) בטאב "קידומי המכירות".
Subscription management
סביב עונת החגים, גוגל תעדכן את תצוגת לשונית ה-Promotions ב-Gmail ובמקום לסדר לפי תאריך, האימיילים ימויינו לפי רלוונטיות למשתמש (אימיילים שהנמען נוטה להגיב אליהם, כמו אימיילים ממותגים שהוא מקיים איתם אינטראקציה שיקבלו עדיפות). בקרוב אכתוב על כך מאמר נרחב.גוגל החלה לפרוס בהדרגה תכונה נוספת - מרכז ניהול מנויים. זהו דף ייעודי המציג את כל רשימות התפוצה והניוזלטרים אליהם משתמש רשום במקום מרוכז אחד. התצוגה מדרגת את המנויים הפעילים לפי תדירות השליחה של כל מדוור, כך שהמדוורים ששלחו בתדירות או בכמות הגבוה יותר בשבועות האחרונים אמורים להופיע בראש הרשימה. ליד השם וכתובת האימייל של כל מדוור מצוינת הערכת כמות ההודעות ששלח אליך לאחרונה.
בדף זה יש אפשרות לביטול הרשמה לכל ניוזלטר או דיוור שיווקי בלחיצה אחת באמצעות לחיצה על כפתור unsubscribe ייעודי שמופיע לצד שם וכתובת האימייל של השולח. בעת הקשת unsubscribe תשלח בקשת הסרה מרשימת התפוצה בשמכם, מבלי שתצטרכו לחפש את המדוור, לפתוח את האימייל או לחפש קישור “הסרה” בגוף האימייל. התמונה הזאת היא פרויקט גדול, תכונה זו אינה פעילה למשתמשים שנמצאים בישראל.כל ספקיות האימייל אוכפות דרישות קפדניות ממדוורים
במהלך שנת 2024, ספקיות האימייל Gmail ו־Yahoo הובילו שינוי משמעותי שקיבל את השם המשעשע Yahoogle: דרישות מחמירות ממדוורים גדולים, מה שהם מכנים Bulk senders.
למרות שהאכיפה מכוונת כביכול רק למדוורים גדולים, ההצעה הכי טובה שאוכל לתת לכל מי שמדוור באמצעות מערכת דיוור, גם אם רק לרשימה קטנה, היא לנהוג כמדוורים הגדולים ולעמוד בדרישות הללו. זה לא קשה.בחודש מאי 2025, מיקרוסופט (ספקית אימייל שמפעילה את hotmail / outlook) הודיעה כי היא מצטרפת ל-Gmail ו-Yahoo והציבה דרישות מחמירות אף יותר ממדוורים לגבי אימות הדומיין.
לפי ההודעה של Microsoft, היא תדחה (reject) טראפיק לא מאומת או שאינו עומד בדרישות. בספקיות הגדולות האחרות (Gmail ו-Yahoo) טארפיק שאינו עומד בדרישות עשוי להיות מנותב ל-Spam/Junk או quarantine (דואר זבל או הסגר).ספקיות אימייל אחרות אולי פחות מדברות על זה בפומבי, אבל בפועל גם הן מחמירות (מתיישרות לרף שהציבו הספקיות הגדולות) וכתוצאה מכך הגעה אל האינבוקס קשה יותר. בתקופה כמו בתקופת חגי הקניות, שבה מדוורים רבים מגבירים את הקצב וכמות השליחות שלהם בתחרות על האינבוקס הולכת והופכת למאתגרת.
חורף בריא
סלענ.ב
, איך הדיוור שלך?
אני מזמין אותך לפגישת ייעוץ של 1/2 שעה, ללא עלות או התחייבות מצידך, בנושא עבירוּת אימיילים ואסטרטגיית אימייל מרקטינג.
הכותב - Sella Yoffe
סלע יפה, מומחה לעבירוּת אימיילים ואימייל מרקטינג.
sella@crmbuzz.blog
יוצר הבלוג והפודקאסט crm.buzz
ת.ד 959 פרדס חנה כרכור 3710901טל. 073-2203020
נושאים אחרונים
נושאי מערכת
פורום טו ביזנס – למי?
העסק האחרון שהצטרף
מיזמים עסקיים חדשים
איגוד העסקים החרדי פועל לחבר בין בעלי עסקים מהקהילה החרדית, להגביר השפעה, ולפתוח הזדמנויות עסקיות חדשות.
הצטרפות לאיגוד מאפשרת לך להשתלב ביזמות עסקיות, לקבל מידע ולהרחיב את מעגלי ההכרות העסקית.
הפרופיל העסקי האחרון בפורום
אירועים קרובים
נטען תוכן...