ייבוא קטן מסין
-
אנחנו רוצים להתחיל לייבא מוצרי נישה בכמות קטנה מסין, לא קונטיינר שלם אלא כמה קרטונים. יש התלבטות אם כדאי לעבוד מול סוכן מקומי שייקח עמלה אבל יחסוך כאב ראש, או לנסות לבד מול ספק ומוביל בינלאומי.
שמעתי שיש הרבה עמלות צדדיות כמו אגרות נמל, שחרור ממכס, אחסנה וכדומה, שבסוף הופכות את העסקה לפחות משתלמת.
מי שכבר עשה ניסוי כזה, מעניין לשמוע מה החוויה שלו בפועל ומה הטיפים שאתם הייתם נותנים לפני שנכנסים לזה.
יש גם 2 אופציות חילופיות - אליאקספרס, על כל מגרעותיו,
ואליבאבא ששם אולי זה מאוד בטוח, אבל בכדי לקבל מוצר לבדיקה עלות משלוח היא גרדיוזית, ובסוף זה לא בטוח משתלם כי העלויות המשלוח הכוללות של כל הסחורה היא יקרה -
יצא לי לעשות בדיוק כך – ייבוא של כמה קרטונים מסין. מה שהפתיע אותי זה שכל ההוצאות הצדדיות (נמל, אחסנה, עמילות מכס) עלו כמעט כמו המשלוח עצמו. בסוף זה הוריד את כל הרווח. אם זה ייבוא חד־פעמי, הרבה פעמים עדיף להתחיל באליאקספרס/Alibaba, אפילו אם המשלוח יקר, כי אין את כל הכאב ראש הבירוקרטי.
-
יצא לי לעשות בדיוק כך – ייבוא של כמה קרטונים מסין. מה שהפתיע אותי זה שכל ההוצאות הצדדיות (נמל, אחסנה, עמילות מכס) עלו כמעט כמו המשלוח עצמו. בסוף זה הוריד את כל הרווח. אם זה ייבוא חד־פעמי, הרבה פעמים עדיף להתחיל באליאקספרס/Alibaba, אפילו אם המשלוח יקר, כי אין את כל הכאב ראש הבירוקרטי.
-
איך פונים באישי?